-
Start
-
Blog
-
Grillowany ananas z sosem kajmakowym
Grillowany ananas z sosem kajmakowym
18-11-2016
Składniki 1 porcja:
- ½ ananasa
- Garść płatków migdałowych
- Sok z ½ cytryny
- 150 ml śmietany 30 %
- 3 łyżki masy kajmakowej
Przygotowanie:
- Kamień włożyć do piekarnika rozgrzanego do maksimum na 30 minut,
- Ananasa pokroić wzdłuż na 4 części, nie pozbawiać skórki,
- Każdą część naciąć kilkakrotnie do skórki, polać sokiem z cytryny,
- Śmietanę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i wymieszać do połączenia masy
- Kamień wyjąć, grillować kawałki ananasa po 3-4 minuty z każdej strony,
- Posypać płatkami migdałów,
- Podawać z sosem kajmakowym
Życzymy smaczego!!!