Udana randka z kamieniem w tle.
Grillowanie w zupełnie nowej odsłonie. Nie musisz już czekać do lata, nie musisz kupować węgla drzewnego, grilla elektrycznego, ani nawet wybierać się do ekskluzywnej restauracji. Możesz zadbać o atmosferę w domu i cieszyć się wykwintnym daniem z grilla dzięki zestawowi od Steak Rock.
Samo użycie kamienia z lawy do steków nie jest specjalne trudne, jednak wymaga od nas odrobiny wyczucia. Najpierw wkładamy go do piekarnika i nagrzewamy na maksymalną temperaturę. W tym czasie przygotowujemy sobie mięso. Ja wklepuję w nie odrobinę oliwy i nacieram świeżym rozmarynem....
Udane Kuchenne Rewolucje z naszymi zestawami do grillowania na kamieniu wulkanicznym - w roli głównej: Model S i Model L.
"Bestwinka to malownicza wieś w województwie śląskim, a pan Dominik, miejscowy biznesmen na początku lat dziewięćdziesiątych otworzył tu piwiarnię. Niedługo potem postanowił swój „Szałas piwny” rozbudować i zamienić go w klimatyczną restaurację o nazwie „Ranczo”. Niestety, pomimo poczynionych inwestycji i zmian, mieszkańcy restaurację wciąż traktują jak piwiarnię. Pan Dominik zatrudnił doświadczonego szefa kuchni, który pracował i w sopockim „Grand Hotelu”, gotował też na statkach zagranicznych armatorów. W zarządzanie restauracją zaangażował się również jego syn Michał, który wymyśla co raz to nowe plany poprawy sytuacji – wszystko bez skutku. Gości brak, a mnożące się problemy niszczą relacje między ojcem i synem. Obydwaj wierzą, że uzdrowić sytuację może tylko Magda Gessler."
Źródło: www.player.pl
Hardkorowy "Stejk Anieli" podany na gorącym kamieniu, naszym Modelu L.
"W trakcie tego spotkania przekonamy się czy Aniela jest tak samo dobra w przygotowywaniu „stejka” jak Hardkorowy Koksu, w jakim stroju najchętniej prezentuje się w kuchni gospodyni trenująca sporty sylwetkowe oraz czyj uścisk jest najskuteczniejszy. Pod koniec wieczoru dowiemy się także który z uczestników zakończy kulinarny bieg z najlepszą punktacją i tym samym zajmie najwyższe miejsce na podium."
Źródło: www.player.pl
Czekoladowy suflet kamikadze, wędzony węgorz i pierś z kaczki grillowana na naszym Modelu L- Dzień dobry TVN
"Gniewosz Kin i Mikołaj Rey zabrali nas w podróż do przyszłości. W kuchni-laboratorium Dzień Dobry TVN przygotowali dania kuchni molekularnej: helikopterowy krem z cukinii z pomarańczą z koziego sera, halibuta i węgorza wędzonego z porem i emulsją z borowików stepowych, pierś z kaczki grillowana na steak rocku z spaghetti winno-korzennym i czekoladowy suflet kamikadze. Skorzystajcie z ich przepisów!"
Tagi: Grillowanie na kamieniu w Dzień Dobry TVN, STEAK ROCK w DDTVN