Grillowanie na kamieniu jako sposób przygotowywania potraw w ostatnich latach coraz bardziej zyskuje na popularności. Po metodę przyrządzania posiłków przy użyciu hot stone grill sięga coraz więcej pań domu, a także profesjonalnych kucharzy. Jeśli planujesz rodzinną uroczystość i szukasz inspiracji kulinarnych albo myślisz o wzbogaceniu menu restauracji, którą prowadzisz, przepisy do grillowania na kamieniu to coś, z czym koniecznie musisz się zapoznać. Dowiedz się, jak sprawić, aby serwowane gościom dania przypadły im do gustu ze względu na wyśmienite walory smakowe oraz estetyczne.
Specjalnie z myślą o Tobie przygotowaliśmy ciekawe przepisy do grillowania na kamieniu. Postępując zgodnie z zawartymi w nich wytycznymi w prosty sposób przyrządzisz pyszne dania, które na długo zostaną zapamiętane przez ich smakoszy. Wykorzystanie hot stone grill do preparowania posiłków to naprawdę przysłowiowy strzał w dziesiątkę.
Absolutną klasyką wśród grillowanych potraw jest stek, do przygotowania którego wystarczy polędwica wołowa oraz świeżo mielone przyprawy takie jak sól i pieprz. Odpowiednio przyprawione, podzielone na mniejsze kawałki mięso kładzie się na uprzednio rozgrzanym w piekarniku kamieniu… I tyle. Nie trzeba nic więcej robić. Nagrzana na całej powierzchni płytka sprawi, że mięso będzie równomiernie wysmażone.
Grillowanie na kamieniu to proces, któremu możesz poddawać nie tylko potrawy mięsne, ale także warzywa i owoce, jak również owoce morza. Na naszej stronie internetowej znajdziesz proste przepisy, jak przyrządzić m.in. grillowane krewetki z grapefruitem albo grillowany ananas z sodem kajmakowym. Serdecznie zapraszamy do podejmowania kulinarnych eksperymentów.