Pierś z kaczki Grillowana na gorącym kamieniu STEAK ROCK z gruszkami w marynacie balsamicznej

02-10-2016

kamień do smażenia mięsa gorący kamień grill gorący kamień z lawy gorący kamień z lawy grill gazowy na lawe grill na lawę wulkaniczną grill,  grillowanie,  Grillowanie na kamieniu  grillowanie na kamieniu forum grillowanie na kamieniu przepisy grillowe,  grilowe,  Jak zrobić stek na gorącym kamieniu kamien do grillowania kamienie do grillowania kamienie do steków kamienie lawy ceramicznej kamienie lawy do grilla kamienie z lawy kamień do grilla Kamień do grillowania,  Kamień Do Pieczenia Mięsa kamień do pieczenia steków kamień do smażenia mięsa kamień do steków kamień wulkaniczny do pieczenia kamień wulkaniczny do steków kamień z lawy kamień z lawy do grillowania Kamień z lawy do zdrowego grillowania/smażenia kamień z lawy wulkanicznej kamień,  lawa wulkaniczna grill lawa,  płyta grillująca,  poledwica na gorącym kamieniu z lawy ruszt,  smażenie mięsa smażenie mięsa na kamieniu smażenie na kamieniu smażenie steków,  steak rock Steki grillowane na kamieniu steki, mięso,  zdrowe jedzenie,

Składniki 1 porcja: 

  • 1 pierś z kaczki
  • 1 gruszka
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 ząbek czosnku
  • Garść obranych orzechów włoskich
  • Sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie: 

  • Mięso myjemy osuszamy,
  • Z octu balsamicznego, sosu sojowego, zmiażdżonego ząbku czosnku i przypraw robimy marynatę,
  • Polewamy nią mięso, dokładnie je nią smarujemy,
  • Odkładamy na godzinę,
  • Gruszki myjemy, kroimy w grube półplastry,
  • Kamień wkładamy do piekarnika rozgrzanego do maksimum na około 45 minut,
  • Po wyjęciu kamienia układamy na nim mięso skórką do dołu, po około 10 minutach przekładamy i smażymy jeszcze 5 minut, dookoła układamy cząstki gruszek, i orzechy,
  • Mięso możemy dowolnie kroić i plastry dosmażać według upodobań

Życzymy smaczego!!!