-
Start
-
Blog
-
Imbirowe krewetki z grillowanym grapefruitem
Imbirowe krewetki z grillowanym grapefruitem
20-04-2016
Składniki 1 porcja:
- 250 g krewetek vannamei
- 1 grapefruit
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka startego świeżego imbiru
- 2 starte ząbki czosnku
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
- Krewetki jeśli są mrożone rozmrażamy, myjemy, osuszamy,
- Grapefruita szorujemy, kroimy w ósemki,
- Sok z jednej cząstki wciskamy do krewetek,
- Dodajemy do nich oliwę, natkę pietruszki, imbir, czosnek i przyprawy,
- Kamień wkładamy do piekarnika rozgrzanego do maksimum na ok 40 minut,
- Po wyjęciu układamy na nim krewetki i cząstki grapefruita,
- Opiekamy z każdej strony przez ok. 3-4 minuty,
- Krewetki świetnie smakują polane sokiem z grillowanych grapefruitów i kromką świeżego chleba
Życzymy smaczego!!!