Grillowany ananas z sosem kajmakowym

18-11-2016
Grillowany na kamieniu wulkanicznym ananas z sosem kajmakowym

Składniki 1 porcja: 
  • ½ ananasa
  • Garść płatków migdałowych
  • Sok z ½ cytryny
  • 150 ml śmietany 30 %
  • 3 łyżki masy kajmakowej

 
Przygotowanie:

  • Kamień włożyć do piekarnika rozgrzanego do maksimum na 30 minut,
  • Ananasa pokroić wzdłuż na 4 części, nie pozbawiać skórki,
  • Każdą część naciąć kilkakrotnie do skórki, polać sokiem z cytryny,
  • Śmietanę ubić na sztywno, dodać masę kajmakową i wymieszać do połączenia masy
  • Kamień wyjąć, grillować kawałki ananasa po 3-4 minuty z każdej strony,
  • Posypać płatkami migdałów,
  • Podawać z sosem kajmakowym

Życzymy smaczego!!!