Stek klasyczny grillowany na kamieniu STEAK ROCK Coś dla smakoszy, którzy uwielbiają soczysty, aromatyczny kawałek polędwicy.

20-04-2016

kamień do smażenia mięsa gorący kamień grill gorący kamień z lawy gorący kamień z lawy grill gazowy na lawe grill na lawę wulkaniczną grill,  grillowanie,  Grillowanie na kamieniu  grillowanie na kamieniu forum grillowanie na kamieniu przepisy grillowe,  grilowe,  Jak zrobić stek na gorącym kamieniu kamien do grillowania kamienie do grillowania kamienie do steków kamienie lawy ceramicznej kamienie lawy do grilla kamienie z lawy kamień do grilla Kamień do grillowania,  Kamień Do Pieczenia Mięsa kamień do pieczenia steków kamień do smażenia mięsa kamień do steków kamień wulkaniczny do pieczenia kamień wulkaniczny do steków kamień z lawy kamień z lawy do grillowania Kamień z lawy do zdrowego grillowania/smażenia kamień z lawy wulkanicznej kamień,  lawa wulkaniczna grill lawa,  płyta grillująca,  poledwica na gorącym kamieniu z lawy ruszt,  smażenie mięsa smażenie mięsa na kamieniu smażenie na kamieniu smażenie steków,  steak rock Steki grillowane na kamieniu steki, mięso,  zdrowe jedzenie,
Składniki 1 porcja: 
  • 200 gram świeżej polędwicy wołowej
  • sól świeżo mielona
  • czarny pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:
  • Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę, 
  • Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy
  • Posmarować kamień STEAK ROCK odrobiną oliwy następnie włożyć do piekarnika
  • Po ok 45 minutach, kamień ostrożnie wyciągnąć i położyć na desce. 
  • Na rozgrzany kamień położyć steka

 


Porady:

Podczas grillowania na kamieniu możesz odkrajać mniejsze kawałki i smażyć je dokładnie tak jak lubisz
Do przyprawiania mięsa używaj soli i pieprzu świeżo mielonego
 

Życzymy smaczego!!!