Czym jest STEAK ROCK
Sposób podawania dań na rozgrzanym kamieniu lawowym. Idealnie nadaje się do potraw takich jak steki, owoce morza, ryby i warzywa. Grillowanie na kamieniu lawowym można spotkać na całym świecie i cieszy się ogromną popularnością w hotelach, restauracjach, klubach golfowych i typowych steak house. Ta niezwykle zdrowa metoda smażenia wydobywa z potraw niespotykane smaki i aromaty, wprawiając w zadowolenie nawet najbardziej wymagających klientów.
Wystarczą trzy kroki do przygotowania wyśmienitej potrawy:
- Rozgrzać kamień
- Położyć na kamieniu kawałek mięsa
- Całość podać na stół
Sekret STEAK ROCK:
Najważniejszym elementem całego zestawu jest specjalnie dobrany kamień z lawy wulkanicznej.
- Wydobywany z południowego zbocza, jednego z pięciu najniebezpieczniejszych wulkanów świata, położonego na Półwyspie Apenińskim.
- charakteryzuję się duża odpornością nagłą zmianę temperatur - nie pęka
- ma obojętny dla potrawy skład - nie przekazuje do potrawy obcych zapachów
- struktura oraz starannie wykonany szlif - nie „zapamiętuje” zapachów poprzedniej potrawy, łatwy do utrzymania w czystości
Zalety STEAK ROCK
Grillowanie na kamieniu jest jedną z najstarszych form przygotowywania posiłku. Dzięki naszym produktom możliwe jest również w warunkach domowych i restauracyjnych
Grillowanie na STEAK ROCK jest zdrowe
- Nie wymaga użycia tłuszczu
- Potrawa nie jest narażona na kontakt z rakotwórczym dymem
Grillowanie na STEAK ROCK jest smaczne:
- Kamień w przeciwieństwie do metali dużo wolniej oddaje ciepło, przez co przygotowywane potrawy są niesamowicie soczyste i aromatyczne.
- Pomimo wysokiej temperatury kamienia dochodzącej do 400 stopni bardzo ciężko przypalić potrawę
Grillowanie STEAK ROCK jest fajne:
- Steak rock idelalnie wpisuję się w idee slow foodu, wspólne grillowanie, testowanie różnych stopni wysmażenia mięsa, mieszanie z sosami sprawia ogromną przyjemnosć
- Każdy kawałek dania to przyjemna niespodzianka dla podniebienia
- Można grillować na balkonie